Ruskind Camoscio S Mujer Rosa Zw01 Zapatillas Paciotti Di Af Pink P Zw01 Cesare Zapatillas Paciotti Mujer Cæsar TSp6WR

Rasmus Gemke åbnede tirsdag French Open ved at slå Denmark Open finalisten Tien Chen Chou.

Rasmus Gemke slog tirsdag verdensranglistens nummer fire, Tien Chen Chou, ud af French Open. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Man er ikke i tvivl, når man ser Rasmus Gemke spille badminton. Den unge aarhusianer har power.

Det er helt sikkert min største skalp i karrieren. Det var fedt at få lov til at slå en verdensklassespiller.

Rasmus Gemke

Men selv om Gemke lige nu indtager 20. pladsen på verdensranglisten, så havde han før tirsdag endnu ikke knækket koden til at slå en spiller, som huserer på en af de 19 pladser foran ham. Hans power har ikke været nok til at banke døren ind hos de allerbedste i verden.

Indtil tirsdag, hvor Tien Chen Chou, der i søndags tabte finalen i Denmark Open, stod på den anden side af nettet i første runde af French Open.

Den 21-årige dansker sikrede sig nemlig en fornem sejr i tre sæt over sin taiwanske modstander, der er nummer fire på verdensranglisten. Gemke havde tre gange tidligere tabt til netop Tien Chen Chou, så det var lidt af en milepæl, fortæller Rasmus Gemke.

Rasmus Gemke

Alder: 21 år (født 11. januar 1997)

Klub: Skovshoved Badminton

Placering på verdensranglisten: Nummer 20

Titler: Spain Masters (2018)

- Det er helt sikkert min største skalp i karrieren. Det var fedt at få lov til at slå en af de her verdensklassespillere.

- Han kom nok med trætte ben efter Denmark Open, så jeg var opsat på at køre hårdt på fra start, og heldigvis spiller jeg en super god kamp.

Verdenstoppen nærmer sig

Rasmus Gemke er i flere år blevet spået som en spiller, der har potentiale til at blande sig i verdenstoppen på sigt.

Tilbage i 2014 kom Gemke på et wildcard flyvende ind fra siden til DM, blot lige var fyldt 17 år. Semifinalen blev endestationen, men resultatet vakte opsigt.

Siden da har han skiftet Højbjerg Badminton Klub ud med Skovshoved, er flyttet til Vanløse for at kunne deltage i forbundstræningen, og i september fik han sin første markante turneringssejr, da han i september vandt Super 300-turneringen Spain Masters.

Kort efter fulgte et snævert nederlag ved Japan Open til verdens bedste spiller, japanske Kento Momota, og den slags præstationer får Rasmus Gemke til selv at tro på, at han nærmer sig de absolut bedste.

- Hvis man kigger på mine seneste halvanden måned, så er det helt klart gået i den rigtige retning. Jeg har også en fin præstation til Denmark Open, hvor jeg taber tæt til verdensranglistens nummer ni, så jeg synes helt sikkert, at jeg nærmer mig verdenstoppen.

- Det er ikke sådan, at jeg sprænger i luften, men det går hele tiden stille og roligt i den rigtige retning, siger Rasmus Gemke.

Zw01 Paciotti Zapatillas Mujer Cæsar Camoscio Rosa Di Mujer Paciotti S Cesare Zapatillas P Zw01 Af Pink Ruskind Næste opgave i French Open for Rasmus Gemke bliver Hans-Kristian Vittinghus, der slog hollandske Mark Caljouw i tre sæt.

Joachim Fischer og Alexandra Bøje er også videre i turneringen. Mixdoublen avancerede på bekostning af Mathias Christiansen og Fischers gamle makker, Christinna Pedersen, efter en tæt kamp i tre sæt.